Nová generácia Apple CarPlay

vizualizacia novej generacie apple carplay

3 minúty čítania

Ešte počas júnovej konferencie amerického gigantu Apple, WWCD2023 boli okrem iných noviniek predstavené aj aktualizácie pre platformu Apple CarPlay. V rámci aktualizácie operačného systému iOS 17 dostane CarPlay hneď niekoľko noviniek, ktoré vylepšia váš multimediálny zážitok, dodajú vám viac informácií a prinesú vyšší komfort na cestách.

Apple CarPlay čakajú s príchodom iOS 17 veľké zmeny

Vylepšené funkcie v Apple Maps teraz umožnia vodičom elektrických vozidiel získať podrobné informácie o najbližších nabíjacích staniciach v okolí. Táto nová vychytávka uľahčí naplánovanie trás a umožní zistiť, či je v cieľovej destinácii k dispozícii nabíjacia stanica. S narastajúcim počtom elektromobilov na cestách bolo otázkou času, kedy technologická spoločnosť Apple aktívne zareaguje na tieto potreby a prispôsobí im aj svoje služby, ktoré sú veľmi obľúbené po celom svete vďaka svojej spoľahlivosti a jedinečnému dizajnu, ktorý robí aj z bežných potrieb zážitok.

Jednou z hlavných noviniek v novej verzii platformy CarPlay bude určite funkcia SharePlay v aplikácií AppleMusic. Táto funkcia zabezpečí, že ktorýkoľvek pasažier s iPhonom bude môcť ovládať prehrávanie hudby či pridanie skladieb do playlistu. Stačí len naskenovať QR kód zobrazený na displeji infotainmentu a bez potreby vlastniť predplatné AppleMusic bude možné hudbu ovládať. Praktickou novinkou bude aj aktualizovaný interface pre iMessage. Celkové ovládanie bude jednoduchšie, rovnako aj funkcia čítania správ. Šofér tak nebude musieť venovať toľko pozornosti ovládaniu a bude sa môcť plne venovať riadeniu.

Menšou aktualizáciou prejdú aj pozadia Apple CarPlay, takže si budete môcť vybrať z väčšieho množstva farebných kombinácií, podľa nálady alebo iných preferencií.

Nové funkcie CarPlay budú dostupné automaticky po aktualizácii iPhonu na novú verziu software-u iOS 17. Update softvéru bude k dispozícii pre verejnosť tradične v druhej polovici septembra 2023.

Nová generácia Apple CarPlay

Okrem týchto noviniek sa však môžeme tešiť aj na vylepšenia, ktoré Apple oznámilo ešte na vlaňajšej konferencii WWDC 2023. Už onedlho sa dočkáme prvých vozidiel s podporou novej generácie platformy CarPlay, ktorá prinesie úplne nové a revolučné vylepšenia.

Medzi hlavné funkcie, ktoré by mali prísť spolu s aktualizáciou iOS 17 patrí integrácia CarPlay priamo do prístrojovej dosky a infotainmentu auta spolu s ovládaním klimatizácie auta, podpory viacerých displejov, zabudovanej aplikácie FM rádia, widgetov a podobne. Týmto spôsobom sa v podstate infotainment zmení na dizajn Apple spolu so všetkými benefitmi Apple CarPlay a dokonalého prepojenia s vašim iPhonom.

Apple rovnako zverejnil aj zoznam výrobcov automobilov, ktorí informovali o integrácii novej generácie CarPlay vo svojich budúcich vozidlách. Na zoznam sa zatiaľ dostali automobilky ako Acura, Audi, Ford, Honda, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mercedes-Benz, Nissan, Polestar, Porsche, Renault a Volvo.


Zdroj: www.apple.com

Všetky články